• Cirieco Design - Graphic Design and Marketing Services
  • Key English School
  • Centre Manor Chavannes
  • Formation en

Events Calendar

Yearly View
By Year
Monthly View
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Search
LE LIVRE SUR LES QUAIS, MORGES
From Friday 31 August 2018
To Sunday 02 September 2018

le livre sur les quais 2018

Annual literary festival with lots of free events covering Swiss and foreign literature, with more than 300 guest authors in attendance. A great opportunity for readers to meet their favorite writers and find out more about their work and what inspires them.

There is a special English programme of events, see below.

More details and full programme: http://www.lelivresurlesquais.ch/

 

ENGLISH PROGRAM:

FRIDAY, 31st August 2018:

16.30-17.45 – Interview with Asli Erdoğan
Moderated by Thierry Meyer – In English with interpretation into French by Salome Kiner, venue: Grenier bernois (75 min.)

18.00 -19.00 - Writing Nigeria - Chibundu Onuzo and Chinelo Okparanta – Moderator: Ed Girardet, venue: Caves de Couvaloup (60mins)

SATURDAY, 1st September 2018:

11.00 -11.45 - Laura Spinney on the Spanish flu - Moderator: Helen Stubbs venue: Hotel Nouvelle Couronne downstairs (45 mins)

11.45 - 12.30 - Luke McCallin on Writing Crime - Moderator: Helen Stubbs venue: Hotel Nouvelle Couronne downstairs (45 mins)

13.30 -14.45 - Writing War, Love and Hope – Asli Erdoğan, Chinelo Okparanta and Geentjali Shree - Moderator: Ed Girardet
venue: Hotel Nouvelle Couronne downstairs (75mins)

15.00 -16.15 - Urban Landscapes - Chibundo Onuzo and Lisa McInerney - Moderator: Matthew Wake
venue: Hotel Nouvelle Couronne downstairs

16h30-18.00 Writing Workshop: The Narrative Arc in Memoir
Teacher - Susan Tiberghien
20 participants max. Tarif: Fr. 10 to pay on the door, Inscriptions par mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Venue: Bibliothèque municipale-adultes (90 min.)

Children’s programme:
Atelier d’illustration Marta & Moi
With Nina Wehrle - Simultanous interpretation French/English - Traduction simultanée anglais-français, From 5 years old.
Bibliothèque municipale-jeunesse (60 min.)

SUNDAY, 2nd September 2018:

12.30-13.45 - GWG Cruise - Memoir and Fiction - Maggie O'Farrell and Elena Lappin - Moderator: Elizabeth Coleman, venue: La Lausanne ship - sundeck or le Salon Vaud depending on the weather
Réservation et achat billet (75 min.)

13.45 - 15.00 - Fictions of the Real: Tessa Hadley, Claire Fuller and Margriet de Moor - Moderator: Matthew Wake, venue: Nouvelle Couronne hotel downstairs (75 mins)

15.30 - 17.00 - GWG Writing Workshop: Fiction - What to Leave out, teacher: Anne Korkeakivi, venue - Bibliotheque Espace Adulte - payment on the door – CHF10 per person, Registration: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(90 mins)

17.15 - 18.00 - Ways to Wholeness: CG Jung and Writing- Interview with Susan Tiberghien - Moderator: Patricia Elwood, venue – Hotel Nouvelle Couronne hotel downstairs (45 mins)

Children’s Programme
13.30-14.30 – Atelier/Workshop - De drôles d’animaux
Avec Tanja Louwers
Imaginer et dessiner avec l'illustratrice.
In English with a simultaneous interpretation into French.
From 5 years old
Bibliothèque municipale-jeunesse (60 min.)

Back