• Alzheimer's Association


navillage

Looking for some menu ideas for Valentine's Day on Saturday, 14th February? We have hand-picked a few in the area that would be delicious and memorable. Remember that tables get booked up relatively fast so unless you want to go for a last-minute pizza then we suggest contacting venues as soon as possible!

This list is compiled by region.

*****************************************************************************************
LAKE GENEVA
*****************************************************************************************
CGN Boat Cruise

0848 811 848

www.cgn.ch

Valentine's Cruise for 2
From Geneva OR Lausanne Ouchy: board at 20h and return at 23h.
 
Amuse-bouche gourmand

***
Tartare aux deux saumons et crevettes roses
à l’avocat et pamplemousse
***
Contrefilet de bœuf en cuisson basse température
Emulsion aux pleurotes

Gaufre de pommes de terre au thym-citron

Pointes d’asperges et tomates cerise confites
 
***
Passion caramel au beurre salé 

Price: Fr. 250.-/2 adults. Includes cruise and meal. Drinks extra.
 
*****************************************************************************************
GENEVA: CITY
*****************************************************************************************

Hotel d’Angleterre
Quai du Mont-Blanc 17
1201 Genève
022 906 55 04
www.dangleterrehotel.com

Samedi 14 Février 2015

Coupe de Champagne Ruinart Rosé

***

Mousseline de coeur d’artichaut au parmesan et grains de caviar d’Aquitaine

***

Noix de Saint-Jacques rôties

Chutney caramélisé de pomme, potimarron et gingembre

Pinot Auxerrois, 2013, Domaine Pellegrin, Suisse

***

Filet de loup poêlé

Crème de chou fleur et légumes d’antan

Missionvale, 2012, Bouchard Finlayson, Afrique du Sud

***

Granité royal rosé

***

Médaillon de veau à la truffe noire

Vitelottes écrasées et millefeuille de légumes grillés

Cuvée Bagnard, 2009, Château Les Valentines, France

***

Fromage de chèvre frais aux baies roses, saladine et pain croustillant

***

Coeur croquant d’agrumes à partager

Mousse à l’orange et parfait glacé au limoncello

Li Dzeneyou « Petite Arvine », 2010, Alexandre Delétraz, Suisse

 

Le menu servi pour le dîner uniquement CHF 190.- par personne

 

Supplément Accord mets et vins 110. - CHF par personne

Un verre de chaque vin proposé au menu, eau minérale et café inclus

 

Valentine Classic package includes:

— Overnight stay in a beautifully appointed room or suite
— Bottle of Ruinart Champagne on arrival
— Romantic turndown with rose petals, candles and massage oil
— Chocolate dipped strawberries in your room on arrival
— Full English Breakfast with Pink Champagne
— A late check-out when departing on Sunday

Stay on the night of the 14th February and add a romantic dinner for two in Windows Restaurant*
The Valentine offer is available from CHF 723.- for a Classic Room (incl. VAT) based on double occupancy.
Subject to availability. Terms and conditions apply. *Additional charges apply.

*****************************************************************************************
Relais Bristol Restaurant
10, rue du Mont-Blanc
1201 Genève
022 716 57 58 (restaurant)
www.bristol.ch 

Exclusive offer for 2 people:
• Dinner Valentine's Day for 2 at the restaurant Relais Bristol (see below)
• one night stay in deluxe category
• Continental breakfast served in room
Fr. 390.-/couple

Menu Saint-Valentin
Foie gras poached in red wine, wine jelly with a hint of cinnamon and star anise

***

Poached half Maine lobster, vitelotte potato purée and vichyssoise emulsion

***

Dombes Chicken breast stuffed with truffle and candied chicken thigh, celery and truffle mousseline salsify in gravy

***

Crunchy gianduja-hazelnut, vanilla ice cream

***

Coffee or tea

Menu only Fr. 100.-/person
If you would like to book a room to make it even more special they are offering a bundle price of Fr. 190.-/2 guests (see above).

*****************************************************************************************
Na Village
Rue St. Jean 57
1203 Genève
022 344 44 40
www.navillage.ch
This Thai restaurant will transport you to Thailand in a flash! From outside, you don't see much, but walk through the wooden gates and there you are. Elegant Thai dancers will perform every 1/2 hour for 5 minutes. (top photo is taken here)

Menu not defined yet but is Fr. 85.-/person

*****************************************************************************************
Restaurant Seventy5
Crowne Plaza Geneva
75-77, av. Louis-Casaï
1216 Genève
022 710 30 29
www.cpgva.ch

Le caviar et ses blinis pour deux

Caviar and blinis to enjoy together
***

Maki de foie gras, mangue et gingembre confit

Maki of foie gras, mango and candied ginger

***

Filet de Saint-Pierre rôti, salade d’avocat et espuma de champagne

Roasted fillet of John Dory, avocado salad and champagne foam

***

Coeur de rumsteck grillé, gnocchi de betteraves et cardons poêlés

Grilled heart of rump steak, gnocchi of beetroot and pan fried cardoons

***

Passionnément chocolat

Chocolate lovers

***

Café et mignardises

Coffee and mignardises

Fr. 79.-/person - VAT and service included

VALENTINE'S DAY PROMOTION

For Valentine’s Day offer your sweetheart a romantic stay at the Crowne Plaza Geneva.

After your gourmet dinner at restaurant Seventy5, extend this magic evening and relax in the cozy comfort and atmosphere of our new designed Club rooms or Club Suites, with stunning panoramic views.


CHF 338.- for 2 persons in a Club Room

CHF 378.- for 2 persons in a Club Suite


Our package includes

— Overnight in a Clubroom or Club Suite, spacious and designed, with stunning views
— Breakfast in the Club lounge, located on the top floor

— A bottle of Champagne in your room
·  A gourmet Valentine’s dinner at the Seventy5 restaurant

— Wifi internet access

— Parking

— Late check-out (3 PM)


Book this “Valentine’s day package” now by calling +41 (0)22 710 30 29

or by email to resa@cpgva.ch

Kindly note that this offer is limited and an additional city tax is in supplement.
 

*****************************************************************************************
GENEVA: CANTON
*****************************************************************************************
CHAMBESY, GE
Au P'tit Bonheur
4, ch. des Cornillons
1292 Chambésy
022 758 08 48
www.auptitbonheur.ch

Mise en bouche des amoureux

Appetizer for two

***

Terrine de foie gras à la fleur de sel, chutney de figue, et pain d’épice 

Duck liver terrine with ‘fleur de sel, fig chutney and spiced bread

***

Coeur de filet de boeuf, jus tonique au gingembre, Pomme fondantes et bouquetier de légumes

Beef tenderloin medallion with ginger, steamed potatoes and fresh vegetables

***

Fromages d’ici et d’ailleurs

A taste of cheese 

***

Soufflé glacé au fruit de la passion

Whispers of passion

Menu Fr. 61.-/person 

*****************************************************************************************
VERSOIX, GE

Restaurant O'Five
Lake Geneva Hotel
Route de Suisse 77
1290 Versoix - Genève
022 907 81 11
www.lakegenevahotel.ch

Menu to come...

*****************************************************************************************
VAUD
*****************************************************************************************
CHAVANNE-DE-BOGIS, VD
 
Le Restaurant des Arts
Hotel Chavannes-de-Bogis
Les Champs Blancs
1279 Chavannes-de-Bogis
022 960 81 71
www.hotel-chavannes.ch
 
Live music accompanies this evening.

Amuse-bouche
Velouté de potiron
Espuma de foie gras
Emietté de canard confit
***
Ruo de Tartare de daurade à l'huile de sésame
et saumon mi-fumé
Crème d'avocat
***
Filet de veau au lard sec du Valais
Jus corsé à al truffe noire
Fricassée de legumes
Et pommes de terre rissolées
***
Surprise gourmande des amoureux
 
Fr. 69.-/person, menu only. Drinks and VAT extra.
Fr. 250.-/couple with menu, one night at the hotel, buffet breakfast.

*****************************************************************************************
GRENS/SIGNY

Le Petit Moulin
Route Blanche
1274 Grens
022 990 07 40
hwww.lepetitmoulin.ch

Apéritif maison
Tartare de thon & avocat
***
Coeur de rumsteak aux bolets sur lit de polenta et mini-carottes
***
Mi-froid aux amandes et cerises noires

Fr. 98.-/2 people

If you would like to stay the night, Fr. 59.-/room (if you reserve the above meal).

*****************************************************************************************
MORGES, VD
 
Casino de Morges
Place du Casino 4
1110 Morges
021 802 62 15
www.casinomorges.ch
info@casinomorges.ch
 
Candlelit dinner and dancing with singer Claude Stoll
 
Amuse-bouche avec une flûte de Prosecco
***
Pavé de bar rôti, risotto aux artichauts violets et son émulsion à l’huile d’olive ***
Carré d’agneau en croûte de noisettes Chiffonnade de légumes du primeur, pommes de terre Macaire
***
Vacherin Mont d’Or de Romanel-sur-Morges
***
Légèreté au Kirsch en demi-sphère au chocolat

Fr. 85.-/person
 
*****************************************************************************************
LAUSANNE, VD
 
Lausanne Palace
Grand Chêne 7-9

1002 Lausanne

021 331 31 31

www.lausanne-palace.com
 
RESTAURANT TABLE D'EDGARD

Amuse-bouche

* * *

Rouget de Méditerranée

aux premières asperges de Provence

Mediterranean red mullet

provencal asparagus

* * *

Ravioli à la Nissarde

févettes et truffe noire du Lot

« Nissarde style » ravioli

baby fava beans and black truffle

* * *

Noix de Saint Jacques au lard de Colonna

et câpres de Pantellerie

Pan seared scallops with colonnata bacon

and capers

* * *

Agneau de lait frotté aux herbes de Provence

artichauts / pommes nouvelles et tomates confites cuisinées en cocotte

herb-rubbed « provencal lamb »

artichokes / potatoes and tomatoes cooked in a cast iron casserole

* * *

Mousseux chocolat au citron broyé / crémeux caramel à la fleur de sel

rafraîchi au citron vert

Chocolate mousse with crushed lemon / creamy caramel and sea salt

lime sorbet

* * *

Café et mignardises

Coffee and petits fours

Fr. 190.-/person


RESTAURANT COTE JARDIN

Amuse-bouche

* * *

Buffet des Amoureux

Valentine’s buffet

* * *

Filet de loup de mer

cuisiné aux agrumes de Sicile

Pan-fried sea bass / sicilian citrus

ou / or

Noix de Saint Jacques servie en coquille

aux endives, câpres et tomates séchées

Pan seared scallops

endives, capers and sun-dried tomatoes

* * *

Pintade fermière au romarin

premières asperges de Provence et févettes à la truffe noire

Roasted guinea fowl with rosemary

provencal asparagus, baby fava beans and black truffle

* * *

Meringue croquante et coeur d’ananas rôti

aux épices sur sa fine gelée de mangue

Crispy meringue and roasted pineapple

mango jelly

* * *

Café et mignardises

Coffe and petits fours

Fr. 115.-/person

*****************************************************************************************
LE MONT-SUR-LAUSANNE

Auberge du Chalet-des-Enfants
Route du Chalet-des-Enfants
1052 Le Mont-sur-Lausanne
www.chaletdesenfants.ch
021 784 44 80

Duo de tartare de féra du Léman
et le fruit de leur amour
***
Crèmes de douces carottes
au gingembre
***
Filet et épaule du boeuf de notre prairie
gratin et betterave rose
***
Brie de brebis de Rossinières
fruits secs et noix
***
Fondant au chocolat et poire
à la liqueur de notre poirier

Fr. 79.-/person

*****************************************************************************************
MONTHERON - Lausanne

Auberge de l'Abbaye de Montheron
Route de l'Abbaye 2
1053 Montheron - Lausanne
021 731 73 73
www.montheron.ch

Menu de la Saint-Valentin
(accompagné d'airs de musique romantique)

Mises en bouches
***
Oeuf du Jorat poché, truffe du pays,
chou-plume
***
Chair et caviar de féra du Léman,
cornes d'abondance
***
Pigeon de Bresse au verjus,
courge et millet au romarin
***
Fricâlin, sérac, schabziger
noisettes et fleurs
***
Pomme d'amour revisitée
***
Miel et épices

Fr. 95.-/person

*****************************************************************************************
ST-SAPHORIN, VD, between Lausanne et Vevey
 
Auberge de l'Onde
Centre du Village
1071 St-Saphorin
021 925 49 00
www.aubergedelonde.ch
 
A welcome glass of Champagne on arrival
***
Amuse-Bouche
***
Roulade de saumon sauvage fumé
***
Médaillon de sole croustillante au jus de crustacés
***
Parisienne de veau Rossini, mousseline de pommes rattes et légumes de saison
***
Surprise du pâtissier
 
Fr. 130.-/person (drinks not included)
Fr. 180.-/person (with wine, water, coffee)

*****************************************************************************************
MONTREUX, VD

Casino Barrière de Montreux
Rue du Théâtre 9
1820 Montreux
021 962 83 83
www.lucienbarriere.com

Restaurant Le Récital with panoramic vie on the lake and Alps.


Coupe de champagne rosé 


***
Foie gras escalope poêlé, panacotta gingembre coeur aphrodite
***


Nage de Saint-Jacques à la citronelle, compotée de jeunes poireaux


***
Filet de boeuf rôti à la fleur de sel de Bex, jus à la truffe, compression de trois pommes de terre au thym, tendresse de légumes


***
Frisson Caraïbes, crémeux passion et craquant chocolat noir.

Fr. 95.-/person (includes a souvenir photo and Fr. 2.- token for the slot machine).

*****************************************************************************************
VEVEY, VD

Grand Hôtel du Lac

Rue d'Italie 1

1800 Vevey

021 925 06 06

www.ghdl.ch

 

Valentine day Menu 2015

 

AMUSE-BOUCHE First date Selection of canapés « Tapas » style

***

THINKING OF YOU Lobster with paletilla Iberico Pata negra, leeks and Ratte potatoes

***

TOGETHER AGAIN Petit bateau Sole fish, Périgord truffle with Jerusalem artichoke

***

WEDDING CELEBRATION Poulard filet stuffed with Foie Gras Risoni pasta cooked like a Risotto, broccoli and pine nuts

***

NEVER ENDING LOVE Milk chocolate and Passion fruit, Coconut ice cream and ginger coulis

 

CHF 125.-/person, including VAT and service

 

OFFER WITH ROOM

  • One night in a Superior room in double occupancy 
  • Delicious breakfast buffet for 2 persons 
  • Champagne in your room upon arrival 4-course 
  • Valentine menu in our Restaurant (excluding beverages) 
  • Complimentary access to the Swiss Bellefontaine Health and Wellness Centre 
  • Riviera card complimentary use of local public transportation

Fr. 305.-/person, service , taxes and VAT included

SUPPLEMENTS CHF 80.– per night in a Deluxe room with lake view Fr. 200.– per night in a Junior Suite with lake view. Price is per person, including VAT and service

 

OFFER WITH ROOM AND SPA

  • One night in a Superior room in double occupancy 
  • Delicious breakfast buffet for 2 persons 
  • Champagne in your room upon arrival 
  • 4-course Valentine menu in our Restaurant (excluding beverages) 
  • 1 body massage 50 minutes for him 
  • 1 facial treatment 50 minutes for her 
  • Complimentary access to the Swiss Bellefontaine Health and Wellness Centre 
  • Riviera card complimentary use of local public transportation

Fr. 445.-/person, service , taxes and VAT included

SUPPLEMENTS Fr. 80.– per night in a Deluxe room with lake view Fr. 200.– per night in a Junior Suite with lake view. Price is per person, including VAT and service

*****************************************************************************************
NEUCHATEL
*****************************************************************************************
 
Restaurant Le Prussien
La Maison du Prussien
Rue des Tunnels 11
2000 Neuchâtel
032 730 54 54
www.hotel-prussien.ch

Menu St.-Valentin

Papet vaudois revisité, en guise d’amuse bouche
***
Aile de raie, langoustine, St.-Jacques et couteau en vinaigrette de légumes et criste marine
***
Vapeur de cabillaud Skrei aux asperges vertes et mandarine
***
Foie gras de canard poêlé, mousseline de pomme de terre gourmandine au coulis de truffe
***
«Coq - Chapelon» de la ferme des Peupliers aux Ponts-de-Martel cuisiné aux morilles et salsifis
***
Sur un « air » de fondue moitié-moitié, froide et légère
***
Passion glacée
***
Tarte fondante à la banane, vaporeux au chocolat noir Grand Cru de Java, lait glacé à la truffe et sirop balsamique au rhum brun
***
Petites gâteries de fin de repas

Price: Fr. 170.—/person
Add-on wine to accompany each course: Fr. 70.-/person
 
Check out their Package "DREAM FOR TWO"
- One night stay
- A bottle of wine " Rosé demi sec Mauler " from Môtiers
- A romantic dinner for two with the gastronomic menu "Maude" (this is not the same menu as above, check website)
- Coffee at the end of the meal
- Breakfast buffet
Fr. 535.-/2 adults (or Fr. 605.- in luxury room)
 
*****************************************************************************************
FRANCE
*****************************************************************************************
DIVONNE-LES-BAINS, FRANCE

Domaine de Divonne
Avenue des Thermes
01220 Divonne les Bains
France
0033/450 40 34 32
www.domainedivonne.com

Séjour Romantique:
Nuit du 14 février 2015 en chambre Deluxe
—Petit Déjeuner
—Un modelage en duo de 40 minutes
—Deux coupes de champagne
—Dîners au restaurant "La Terrasse"
—Accès à l'espace Forme et Détente
€429.- for 2 adults

Séjour Bien Etre:
Nuit du 14 février 2015 en chambre Supérieure
—Petit Déjeuner
—Un modelage en duo de 40 minutes
—Accès à l'espace Forme et Détente
€299.- for 2 adults

Séjour Nuit de Romance
Nuit du 14 février 2015 en chambre Supérieure
—Petit Déjeuner
—Une demi bouteille de champagne servie en chambre accompagnée par une corbeille de fruit
—Accès à l'espace Forme et Détente
€249.- for 2 adults

*****************
La Villa du Lac

93, chemin du Châtelard
01220 Divonne-les-Bains
France

+33 450 20 90 00

www.lavilladulac.com

Saint Valentin offer (see website for conditions)
279 € for 2 persons
THIS PACKAGE INCLUDES
— 1 night in a double room "Grand Confort" with buffet breakfast.
— A dinner with Valentine's menu without drinks
— a welcome glass of champagne 
Free access to the spa: relaxation pool, jacuzzi, hammam, fitness room.

Sweets of duck "foie gras", mix of 3 flavors
***
Sea bass fillet olive oil, crunchy cucumber julienne, thinly sliced mint
***
Peking veal medallion with honey and balsamic vinegar, baked potatoes in cream, fried tomato.
***
Chocolate and Rose Delight, just for the two of you

*****************************************************************************************
GEX

RANDO RAQUETTES NOCTURNE SPÉCIALE SAINT-VALENTIN AVEC REPAS MONTAGNARD
0033/450 41 53 85
Col de la Faucille
01170 Gex
Here is something different for your Valentine's dinner. Why not snowshoe and have a mountain meal? The outing is organized in French only. Click here for more information.

*****************************************************************************************
SEVRIER, FRANCE (ON LAC D'ANNECY)
 
Hotel Beauregard
691 Rte d'Albertville
74320 Sevrier (on the Lac d'Annecy)
France
0033/450 52 40 59
www.hotel-beauregard.com 

Mise en bouche
***
Mini Burger au Foie gras poêlé et Noix de jambon cru artisanal
Ou
Escargots persillés façon « Profiterole »
***
Brochette de St Jacques Lardées et Risotto aux asperges vertes
Ou
Pavé de Rumsteck et os à moelle, réduction de Mondeuse
Mille feuilles de Pomme de Terre Gratinée au Brézain
***
Baba au Génépi et Framboise sauvage
Ou
Moelleux Chocolat noir Guayaquil cœur coulant, crème de caramel
 
Menu: €40.-/person

Valentine's special offer for €201.-/2 people:
— one night lakeview room
— 2 glasses of Champagne
— 2 Valentine's menus (see above)
— 2 breakfasts

*****************************************************************************************
SCIEZ, FRANCE (NEAR THONON-LES-BAINS)
 
Restaurant François Ier
Château de Coudrée
74140 Sciez Bonnatrait
France
0033/450 72 62 33
www.chateau-hotel-coudree.com/fr/hotel-lac-leman-geneve
 
This beautiful castle is the perfect Valentine's day spot. The restaurant has 3 toques in the Gault Millau guide.

Amuse bouche
***
Crab with fresh Coriander on a barley salad with mandarin vinaigrette with Passion fruit
***
Pike perch reddened in a beetroot juice,
Mushroom and jerusalem Artichoke, Polenta with Lemon confit
***
Lamb and leek in a pie with puff pastry,
Sauce flavored with medieval spices
***
Cheese from our region, chosen by our Chief
***
Valentines' dessert

€75.-/person, drinks not included
 
PACKAGES AVAILABLE (more options on website):
Package for 1, 2, 3 nights including
• VIP welcome Champagne in the room
• bedroom
• breakfast
• Valentine's menu (excluding drinks)
• access to sauna
1 night package, from €355.-/2 people